Knokke Zoute

www.kiwanis.be
Kiwanis
Kiwanis > Sociale werken > Cadans

Cadans

Cadans vzw

Cadans begeleid wonen vzw (www.cadansvzw.be)

2013-2014 : budget : 1.000 euro

Begeleid Wonen Cadans is, sinds 1990 , een erkende voorziening van het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap.

We begeleiden op vandaag een 120 cliënten en zijn de enige erkende dienst in de regio Noord-West Vlaanderen.  Onder ons cliënteel zijn ook een 20-tal gezinnen met jonge kinderen, waarvan de ouders een handicap hebben.

Wat onze doelgroep betreft begeleiden we naast volwassenen met een verstandelijke handicap ook volwassenen met een motorische, visuele en auditieve handicap alsook volwassenen met autisme, met een niet-aangeboren herenletsel en met een degeneratieve ziekte zoals een spierziekte.

Momenteel staan er een 120-tal personen op de wachtlijst van Cadans en we voorzien dan ook een aanzienlijke groei van onze dienst in de komende jaren.

Een grote troef van onze ondersteuning is uiteraard dat de mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven functioneren dankzij onze ondersteuning.

De ondersteuning is gratis en de aard van de ondersteuning bepalen de cliënten samen met ons, alsook de frequentie van de huisbezoeken.

We streven ernaar om in overleg en samenwerking met het netwerk van de cliënt de gepaste begeleiding te bieden.

Kiwanis Knokke-Zoute ondersteunt de werkgroep Opvoedingsondersteuning.  Deze werkgroep biedt ouders met jonge kinderen begeleiding en ondersteuning m.b.t de opvoeding van de kinderen.

Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook