Knokke Zoute

www.kiwanis.be
Kiwanis
Kiwanis > Sociale werken > Eliminate

Eliminate

Eliminate

 

Eliminate project (www.kiwanis.be/90/the-eliminate-project)

 

2014-2015 : budget : 2.000 euro

 

2013-2014 : budget : 750 euro

 

2012-2013: budget  : 750 euro

 

2011-2012: budget :  500 euro

 

 Kiwanis International staat wederom klaar om geschiedenis te schrijven, om de wereld te veranderen voor miljoenen vrouwen en kinderen.

 

Onze wereldwijde campagne voor kinderen heet het Eliminatieproject: Kiwanis elimineert tetanus bij moeders en pasgeborenen (MNT). Ons doel is het leven van miljoenen moeders en pasgeborenen te redden. Kiwanis zal, in partnerschap met UNICEF, MNT helpen elimineren. Kiwanis en UNICEF gaan de wereld opnieuw verbeteren, hand in hand.

 

Wij werden allemaal ooit ingeënt tegen tetanus. Ieder jaar sterven er duizenden moeders en zuigelingen nodeloos aan tetanus. Deze afschuwelijke, maar gemakkelijk te voorkomen ziekte eist elke negen minuten het leven van één baby. De armste, meest noodlijdende vrouwen en kinderen op de wereld zijn er de dupe van. Maar deze ziekte kan worden uitgebannen.

 

De voornaamste oorzaken van overlijden door tetanus bij moeders en pasgeborenen zijn goed gekend:

 

-geen of slechts beperkte toegang tot vaccinatie en prenatale zorg;
-slechte hygiënische omstandigheden tijdens bevallingen en
-onjuiste omgang met de navelstreng.

 

Voor mensen die de ziekte eenmaal hebben kan het sterfterisico oplopen tot 100 procent in regio’s met een slechte gezondheidszorg. De ziekte veroorzaakt een ondraaglijke pijn. Pasgeboren baby’s lijden aan steeds terugkerende pijnlijke stuiptrekkingen en zijn extreem gevoelig voor licht en aanraking.

 

MNT is al in 20 landen uitgebannen. Er zijn meer aandacht en meer middelen nodig om het doel te bereiken: MNT elimineren in landen waar tetanus een probleem voor de volksgezondheid vormt. Kiwanis zal meehelpen om het laatste zetje te geven dat nodig is om MNT uit te bannen in de 38 landen waar de ziekte nog steeds een bedreiging vormt. Tetanus bij moeders en pasgeborenen kan gemakkelijk worden voorkomen door een serie van drie vaccinaties aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. De kosten hiervan bedragen ongeveer 1,50€. Een vrouw die op de juiste wijze met het tetanusvaccin is ingeënt, is het grootste deel van haar vruchtbare jaren immuun en geeft deze immuniteit door aan haar toekomstige kinderen. Kinderen van moeders die zijn ingeënt, zijn de eerste twee maanden van hun leven beschermd tegen de ziekte.

 

Er zijn talrijke redenen waarom Kiwanis International gekozen heeft om zich te concentreren op dit project. Kiwanis en UNICEF hebben samen een veelomvattend campagneplan voor fondsenwerving over een periode van 4 jaren opgesteld. In 2015 willen we minimaal 110 miljoen dollar hebben ingezameld. De resultaten zijn meetbaar.

 

Het begin van de fondsenwervingscampagne van het Eliminatieproject werd dit jaar ingeluid op de 96ste jaarlijkse conventie van Kiwanis International in Genève. Op de Kiwanis International-conventie van 2015 zullen we onze successen vieren, samen met de 100ste verjaardag van Kiwanis International.


Kiwanis

© 2024 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook