Sint-Truiden Haspengouw

www.kiwanis.be
Boekenbeurs
Kiwanis > Moneymakers > Boekenbeurs

Boekenbeurs

In het Allerheiligenweekend organiseert Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw ieder jaar zijn grote Tweedehands Boekenbeurs. Helaas heeft het vervloekte Coronaviris ervoor gezorgd dat de editie 2020 niet op een veilige manier zal kunnen plaatsvinden.


In de loop der jaren verzamelde de club zowat 60.000 boeken, die nauwkeurig geklasseerd en geprijsd worden. De klanten komen van heinde en verre voor de mooie verzameling en een grote groep verzamelaars staat iedere keer weer de eerste dag al een tijdje op voorhand voor de deur om maar het mooiste exemplaar te kunnen vinden. We zijn één van de grootste beurzen op dit vlak in Vlaanderen geworden. Onder impuls van Kris Geelen ontstond het idee midden 1996 en gedurende een tweetal jaren werden er boeken bij mekaar gebracht totdat we op 7 en 8 november 1998 over een 15000-tal exemplaren beschikten en de eerste verkoop kon doorgaan in de sportzaal van het College.

Jarenlang was Herman Beirinckx de grote bezieler van deze organistatie. Zijn overlijden in oktober 2017 heeft dan een ook een groot gemis veroorzaakt, maar de activiteiten worden desalniettemin met ganser harte voortgezet.

Nadat Jo Meurice vele jaren lang succesvol voorzitter was van het Boekencomité, droeg hij dit jaar de scepter over aan Michel Top, die onmiddellijk mocht terugblikken op een erg geslaagde editie 2018.

Affiche van de beurs in 2018 :

 
What do you want to do ?
New mail
Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Sint-Truiden Haspengouw Kiwanis volgen:

Facebook