Sint-Truiden Haspengouw

www.kiwanis.be
 • Interservice tegen corona

Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw

Welkom op de website van Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw.

Wegens de problemen rond en organisatorische beperkingen door Covid19 gaat de 22ste Kiwanis tweedehandsboekenbeurs ter ondersteuning van de sociale projecten van Kiwanis tijdens de eerste week van november 2020 niet door. We hopen onze jaarlijkse trouwe bezoekers terug te kunnen begroeten op de tweedehandsboekenbeurs 2021 die zal doorgaan van 03 tot 07 november 2021.

Om de Boekenbeurs te kunnen organiseren was een goedkeuring van de stad Sint-Truiden en de scholengemeenschap Hasp-O strikt noodzakelijk. Hoewel geen van beide instanties effectief een verbod oplegden, hadden ze wel een lange lijst aan voorzorgsmaatregelen waar we ons aan moesten houden.

Na rijp beraad werd er dan beslist om de beurs dit jaar niet te houden om een aantal evidente redenen :

 • Ieder jaar is er steeds een erg druk moment bij de opening van de beurs Op dat moment kan niemand van ons de sociale afstand garanderen
 • De gezellige bar, waar men even kan verpozen voor een tas koffie met gebak of een biertje, mag niet worden geplaatst.
 • De tafels waarop de boeken zijn uitgestald, moeten veel verder uit mekaar worden geplaatst, waardoor de capaciteit drastisch zou worden verlaagd.
 • Het karwei om de boeken ter plaatste krijgen, is een logistieke nachtmerrie. Het is een zwaar werk, dat nauwelijks uitvoerbaar is voor de leden als ze zijn verplicht om permanent mondmaskers te dragen. De afbraak zou op zondag reeds in de vroege voormiddag moeten starten.
 • Er zou steeds controle moeten zijn op het max. aantal bezoekers. Velen zouden moeten wachten om binnen te mogen wat een substantieel verlies aan aanwezigen zou betekenen. Er zou een oppervlakte van 10m² moeten worden voorzien voor iedere bezoeker.
 • De investeringskost voor ontsmettingsmiddelen, plexiwanden aan de kassa's.
 • Onwetendheid i.v.m. de evolutie van de coronacijfers.
 • Regelmatige ontsmetting van toiletten en tafels.
 • Contactformulieren laten invullen.
 • Een groot aantal leden en bezoekers zijn al een "dagje ouder" en behoren tot de risicogroep.

Jammer maar helaas.

Toch willen we er even op wijzen dat boeken nog steeds kunnen worden aangeleverd. Het team staat nog steeds paraat om er in 2021 een nog betere editie van te maken. Misschien hebben we dan wel een grote verrassing in petto ?

Levering alcoholgel


Het coronavirus heeft ook Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw te pakken. Figuurlijk wel te verstaan. De grootste serviceclub van de regio heeft uit haar sociale kas 1.600 euro opgevist om 800 flessen alcoholgel aan te kopen bij een Limburgs bedrijf. Het ontsmettingsmiddel dient natuurlijk als beschermings- én ontsmettingsmiddel voor de talrijke hulpverleners die dag en nacht paraat staan: de eerstelijn, het Sint-Trudoziekenhuis, de woonzorgcentra, enz. Iedereen die het nodig heeft kan aankloppen...

Lees verder

Uitstel Bingo


De jaarlijkse bingo-avond, gepland voor 28 maart 2020, wordt uitgesteld naar een later te bepalen datum o.w.v. de coronacrisis.

Lees verder

Inschrijven Nationaal Congres


Schrijf nu in voor het 23ste Kiwaniscongres “A Window on Ghent” !!!!  06 en 07 september 2019   Consulteer het congresprogramma en partnerprogramma via deze“link”. Inschrijven voor het congres is enkel mogelijk via www.kiwanis.be/ledenzone 1 inschrijvingsformulier per Kiwaniër. De inschrijvingen worden afgesloten op donderdag 15 augustus 2019. Inschrijvingen zijn maar definitief na ontvangst van de betaling. Inloggen doe je alsvolgt: Username:...

Lees verder

Kiwanis

© 2021 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Sint-Truiden Haspengouw Kiwanis volgen:

Facebook