Sint-Truiden Haspengouw

Sociaal
Kiwanis > Sociale projecten

Sociale projecten

Reeds vele jaren geeft Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw de volledige opbrengst van hun sociale projecten aan diverse goede doelen. Een jaarlijks samengesteld comité oordeelt over de aanvragen en het verdelen van de fondsen.

Onze club probeert voor zijn sociale projecten een juiste mix te vinden tussen lokale en internationale projecten. Er is steeds een achterliggende gedacht, dat ook wordt gedragen door de volledige Kiwanisgemeenschap : "Servind the Children of the World".

Recent besliste het comité o.a. om financiële hulp* te leveren aan :

• Wiric
  • Zelfhulpgroep Reumatoïde Artritis Limburg
  • Levensloop
  • Toxan
  • Schooltje in de Filippijnen : een concreet project dat Pascal Brepoels en Dirk Digneffe persoonlijk ter plaatse zullen ondersteunen met financiële steun van onze club.
  • KOALA project : Kind- en Ouderactiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding
  • Boekenbonnen bij de proclamaties van Militaire School Saffraanberg, de Tuinbouwschool, Technicum.

De verdeling van de opbrengst van de Nacht van Kiwanis ging naar de Truiense scholen : info.

* De groote-orde van de bedragen wordt niet medegedeeld uit respect voor de organisaties.