Diksmuide yzer v.z.w.

www.kiwanis.be
Kiwanis
Kiwanis > Sociale acties > Log-in / De Brink

Log-in / De Brink

De vzw Onze Kinderen en zijn voorzieningen situeert zich binnen de sector bijzondere jeugdzorg. De begeleiding en hulpverlening aan gezinnen die te maken hebben met problematische opvoedingssituaties is de rode draad in de doelstelling van de werking.

Log-in Soms komen jongeren in hun begeleidingstraject hindernissen tegen waar ze nog niet mee om kunnen gaan. Op zulke momenten kunnen we op meerdaagse gaan om rond deze hindernissen te werken. Deze meerdaagse worden  ook  wel  ‘Time-Outs’  genoemd, omdat we letterlijk en figuurlijk de tijd nemen.

 Om de time-outprojecten en staptochten op zeer korte termijn te kunnen organiseren, proberen we een netwerk van solidaire zorg uit te bouwen: zorgboeren, vrijwilligers, gastgezinnen, andere diensten…  waar we voor één of meerdere nachten bij terecht kunnen of die ons helpen om een locatie te zoeken.

 Het is noodzakelijk dat er op zeer korte termijn een locatie en dagprogramma samengesteld wordt om de jongere te kunnen confronteren met wat in het hier-en-nu gebeurt. Wanneer er teveel tijd over gaat, schiet de staptocht zijn doel voorbij. Dat is niet evident en vaak te duur en regelmatig komt aan bod dat we nood hebben aan een eigen locatie die vanuit Log-In beheerd en onderhouden kan worden. Vandaar dachten we aan een financieel haalbare oplossing: een caravan.

Kiwanis

© 2022 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Diksmuide yzer v.z.w. Kiwanis volgen:

FacebookTwitterYoutube