Diksmuide yzer v.z.w.

www.kiwanis.be
Kiwanis
Kiwanis > Sociale acties > De Speelschare

De Speelschare

Speelschare

 

Speelkring

De Speelkring is bedoeld voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Het zijn beginnende muzikanten die minstens één jaar instrumentles achter de rug hebben.
Muziekbeleving en het plezier bij het musiceren zijn bij de Speelkring heel belangrijk.
De Speelkring maakt vormt de jongste groep van de Speelschare.

  

Speelschare

De Speelschare is een orkest van jonge muzikanten dat verbonden is aan het Sint-Aloysiuscollege van Diksmuide. De leden van de Speelschare zijn dan ook hoofdzakelijk leerlingen van deze school. Toch stelt de Speelschare zijn deuren ook open voor andere enthousiaste muzikanten.

De Speelschare werd opgericht in 1980 door Gino Malfait, die nog steeds de algemene leiding heeft. Het bijzonderste motief van bij de oprichting blijft nog altijd geldig: alle jongeren kansen geven om het unieke van het samen musiceren te beleven.

Op het repertorium staan werken van uiteenlopende aard: bewerkingen van moderne nummers, klassiek geïnspireerde werken, jazz-arrangementen …

De Speelschare kan niet omschreven worden als een echte fanfare of harmonieorkest. Alle muziekinstrumenten kunnen aan bod komen. Zo telt de Speelschare een aantal violisten onder haar leden en ook gitaristen kunnen meetokkelen.

De Speelschare verzorgt uiteraard een aantal gevarieerde optredens en dit zowel binnen als buiten de school. Jaarlijks is er bij het begin van de grote vakantie de concertreis. Zo was de Speelschare reeds te gast in Duitsland, Engeland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Spanje, Finland, Zwitserland, Griekenland, Sicilië, Portugal, Wales, Slovakije, Roemenië en Ierland.

Meer info kunt u terug vinden op de website:www.speelschare.be

Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Diksmuide yzer v.z.w. Kiwanis volgen:

FacebookTwitterYoutube