Diksmuide yzer v.z.w.

www.kiwanis.be
Kiwanis
Kiwanis > Sociale acties > De Regenboog

De Regenboog

De Regenboog

Onze school,De Regenboog, is ontstaan in 1970 en heeft dan ook een jarenlange know-how op het gebied van het begeleiden van kinderen met diverse leermoeilijkheden. Wij organiseren onderwijs voor kinderen die omwille van een leerachterstand, leerprobleem of een autismespectrumstoornis onderwijs met extra ondersteuning nodig hebben.

De school ligt er in een oase van groen, wat rust brengt voor heel wat leerlingen. Zo is er ook een aangepaste werking voor kinderen met autisme ( type 9 ). Er werd dan ook voor hen een ruime snoezelruimte ingericht. Maar ook voor de andere kinderen komt dit project ten goede. Net zoals elke realisatie op school. Er werd ook ingezet in een georganiseerde speelplaatswerking, een dierenpark, time-out werking, …

Kinderen in het buitengewoon onderwijs werken in kleinere klasgroepen, op eigen tempo, met aangepaste methodes en leermiddelen. Zo behalen ze hun eigen ontwikkelingsdoelen en behouden ze een positief zelfbeeld. Daarbij krijgen ze nog extra hulp tijdens de lesuren van therapeuten, zoals kinesist, ergotherapeut, orthopedagoog en diverse logopedisten.

We zijn een kleine school, die jaar na jaar nog groeit, met nu zo’n 100 leerlingen, waar iedereen, iedereen kent en we zo een huiselijke sfeer proberen te creëren.  We zijn een grote familie van elkaar.

De kinderen worden naast de taal en rekenontwikkeling begeleid naar zelfredzaamheid, positief welbevinden en zelfstandigheid om later de overstap te maken naar het secundair onderwijs en nog later naar het reguliere werkveld. We proberen steeds in te spelen op de veranderingen en verschuivingen in het onderwijslandschap en ervoor te zorgen dat we onze leerlingen aangepaste leermiddelen kunnen aanbieden.

De leerlingen komen vanuit een straal van zo’n 20 km rondom Koekelare. Zo komen er dus leerlingen vanuit Diksmuide, Vladslo, Esen, Zarren, Kortemark, Houthulst, Staden, Torhout, Lichtervelde, Ichtegem, Eernegem, Aartrijke, Zedelgem, Oostkamp, Oudenburg, Westkerke, Gistel, Snaaskerke, Leffinge, Zevekote, Keiem, Leke, Beerst en Koekelare zelf natuurlijk.

Meer info kunt u terug vinden op de website:www.regenboogkoekelare.be

Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Diksmuide yzer v.z.w. Kiwanis volgen:

FacebookTwitterYoutube