YP_header2
Kiwanis > Topmenu > Young Profs

Young Profs

Young Professionals in België

Young Professionals in België zijn aan een opmars bezig. De steden Ieper, Diksmuide, Wervik en recent ook Overijse hebben reeds een jongerenafdeling en deze afdeling breidt geleidelijk aan uit.

Het ultieme doel van Young Professionals is om een platformte creëren waarbij jongeren die zich sociaal willen engageren op een vlotte en laagdrempelige manier tussen leeftijdsgenoten kunnen mengen en zo voeling krijgen met de werking van Kiwanis. Hierbij kan er vanop jonge leeftijd; vanaf circa 20 jaar, al geproefd worden van Kiwanis en hun sociale projecten. Jongeren vanuit gans Belux kunnen zich, hoe klein ook het aantal, verbinden met de overkoepelende organisatie van Young Professional Belux.

Indien de groep jongeren groot en sterk genoeg is om op eigen benen te staan kunnen ze officieel charteren en wordt een nieuwe Young Professional club geboren! Zodoende wordt er getracht een breder draagvlak bij de jongeren binnen Kiwanis uit te bouwen zodat er met tijd over de ganse Belux hopelijk Kiwanisjongeren zullen zijn.

Enkel op die manier is de toekomst van Kiwanis verzekerd en wordt er een enorme stroom van creativiteit, frisse, originele ideeën en jeugdig enthousiasme in het Kiwanisgebeuren gepompt. Eénmaal een Young Professionalclub zich officieel chartert, is het de bedoeling dat deze club samen blijft en indien de gemiddelde leeftijd (> 35 jaar) het toelaat om dan later een volwaardige club te worden.

Young Professional zijn meestal clubs die gemengd zijn van bij de opstart en dit zorgt voor een mooi evenwicht en dikwijls tot een sterkere cohesie binnen de club. Ook de uitstraling naar de buitenwereld is op zich beter als de club gemengd is. Een zo goed mogelijke doorsnede van de maatschappij spreekt veel meer aan bij mensen. Samenwerking over de sexe heen leidt altijd tot een sterker en evenwichtiger resultaat.

Wat primeert bij Young Professionals is het bewust maken van jongeren rondom zich van de onderliggende problemen in de maatschappij.

Steeds meer jongeren willen zich sociaal engageren en Kiwanis moet in staat zijn een platform voor jongeren te bieden, zodat jongeren die zich sociaal maatschappelijk willen inzetten, een ideale gelegenheid weten te vinden. Hierbij moeten we in staat zijn jongeren die nu soms naar JCI, Leo’s, Rotaract,… of andere jongerenclubs uitwijken te kunnen bereiken. De doelen van Kiwanis zijn puur op het sociale aspect gericht en zijn heel betekenisvol wat het maatschappelijk belang betreft.

Om jongeren aan te trekken is er eind 2015 een evenement georganiseerd geweest waarbij jongeren eens vrijblijvend hebben kunnen polsen wat Kiwanis Young Professional betekent en waarom jongeren zo enthousiast zijn over Kiwanis.

Bert Vangheluwe
bert@dierenartsvangheluwe.be

YP happening 12 december

Op zaterdag 12 december was de Reo Veling in Roeselare de locatie voor de eerste officiële happening van de Young Professionals in België.

Er waren in totaal een 35 jongeren vanuit verschillende windrichtingen.
De verschillende jongeren verbroederden en elke aanwezige kreeg een vademecum van Kiwanis mee.
Omstreeks middernacht werd het geheel afgesloten en ging iedereen met nieuwe connecties en ideeën naar huis.

Young Professionals Contact

Meer informatie?