Kiwanis > Projecten

Projecten

De sociale acties van Kiwanis hebben tot doel te zorgen voor een betere toekomst voor kinderen en bij te dragen aan het oplossen van de problemen in de samenleving, zowel op lokaal, op nationaal als op internationaal vlak.

Als het uw wens is om te helpen het leed van minderbedeelden te verlichten of u in te zetten voor de gezondheidsproblemen van kinderen, zal Kiwanis u veel mogelijkheden bieden om hierin te investeren en dit volgens uw eigen talenten en interesses.

Hier volgen een paar opwindende en hoopgevende projecten die worden uitgevoerd door Kiwanis:

• Kiwanis Pop
    Met de hulp van een Kiwanis lappenpop, leggen de kinderartsen en/of verzorgers aan de kinderen uit, welke ingreep of welke behandeling op hen zal wordt toegepast. Het bleek dat aldus de angst en de pijn van de kinderen na de ingreep daalde. De pop is ook heilzaam in de spoedafdeling, omdat de meeste hier binnengebrachte kinderen niet hun geliefde speeltje bij zich hebben.
  • Special Olympics België (SOB)
    Special Olympics, wereld organisatie, is opgericht ter bevordering van de integratie van de mentaal gehandicapte persoon in onze samenleving door middel van de sport. Sinds zijn debuut in België in 1979, kon Special Olympics België rekenen op de steun en hulp van de Kiwanis leden, zowel door de deelname als vrijwilligers, door middel van financiële bijstand en de bijdrage door sponsoring. De hulpverlening bestaat uit het ter beschikkingstellen van materiaal en uitrusting, alsook door rechtstreekse steun aan sportclubs voor mentaal gehandicapten door Kiwanis leden of door Kiwanis clubs.
  • Het Eliminate Project
    Kiwanis en UNICEF hebben hun inspanningen gebundeld in het Eliminate Project dat tot doel heeft de afschaffing van gegeneraliseerde en neonatale tetanus. Ze bereiken de vrouwen en kinderen in de armste en meest achtergestelde gebieden van de wereld zodat er geen tetanus op deze planeet meer zou voorkomen.
  • Kinderen naar zee
    Reeds 37 jaar werken Kiwanis clubs van 3 divisies samen aan een gemeenschappelijk project: meer dan 225 kinderen op vakantie naar zee laten gaan. Deze reis vindt traditioneel plaats tijdens de paasvakantie. Het laat elk jaar toe om een aantal van die kinderen de zee voor de eerste keer in hun leven te ontdekken en hen aldus een onvergetelijke ervaring te laten beleven.
  • Kerst in de stad
    Deze sociale actie heeft voor doel om iedere inwoner aan te zetten om speelgoed, levensmiddelen, kleding of andere nuttige voorwerpen, ten behoeve van kinderen in nood, af te leveren in kleine huisjes of een soort depot, opgezet door Kiwanis. Jaar na jaar groeide dit project en hebben we vastgesteld dat deze actie nu in de vier windstreken van het land wordt gevoerd en dus niet langer alleen in steden zoals Brussel, Antwerpen, Namen en Charleroi, maar nu ook in vele gemeenten in het ganse land en dit op initiatief van de lokale Kiwanis clubs.

Belangrijke acties