Kiwanis > Projecten > Kinshasa School > Vanuit N’sele

Vanuit N’sele

In de gemeente Nsele, provincie Kinshasa in Congo steunt het district BelgiumLuxembourg, voor het zesde achtereenvolgend jaar, de basis schoolopvoeding van 100 benadeelde kinderen.

De school ligt in de beschermde omgeving van het SOS kinderdorp van de Kinshasa regio onlangs opgericht en beheerd door de internationale organisatie SOS Kinderdorpen. De directie en de onderwijzers zijn Congolees en de supervisie is verzekerd door de Belgische tak van SOS Kinderdorpen waarvan de oorsprong Oostenrijk is.

Deze school is toegankelijk voor kinderen zonder familie die pensiongasten van het dorp zijn en ook aan een honderdtal benadeelde kinderen uit de omgevingen, toegelaten op basis van criteria door de sociale diensten bepaald.

Laat ons een kans bieden aan die kinderen

Voor al die kinderen is het regelmatige bezoek van de SOS school een echte kans, omdat het onderwijs er op een buitengewone basis in Congo verleend wordt, door bekwaam personeel, keurig betaald, met vormende methodes in niet overbevolkte klassen.

De resultaten beantwoorden aan de ambitie en de doelstellingen. De eerste leerlingen die de laatste leerkring haalden, kregen toegang tot het voortgezet onderwijs.

Om de school vanaf de luchthaven van Kinshasa Ndjili te bereiken, neemt men de N1 op enkele kilometers oostwaarts aan de andere kant van Kinshasa.

Alle leden van Kiwanis zijn welkom mits voorafgaande afspraak. De leden van Kiwanis Belgium-Luxembourg en alle mensen die het zouden wensen (aanvraag op kiwanis.school@gmail.com) worden, door een periodieke nieuwsbrief, over de laatste ontwikkelingen van de actie op de hoogte gehouden.

Deze sociale actie in Kinshasa ligt in de lijn van de invulling van een der essentiële behoeften van de kinderen: de opleiding.

Kiwanis Education Program

Deze fundamentele behoefte werd door Kiwanis al lang in de kijker gezet door het «Kiwanis Education Program» en deze actie heeft vanaf het begin de steun gekregen van Kiwanis International in Indianapolis (USA). Daarna heeft de jonge club KC Kinshasa N°1 zijn bijdrage geleverd.

De steun aan de opleiding uitte zich tot nu toe zich in een ontwikkelingsland waar de nationale inkomsten zeer laag zijn en waar het belasten door de staat nog in een begin fase is.

De tussenkomst van Kiwanis betekent een bedrag van 227€ per jaar en per kind, hetzij 22.700,00€.

Schenaerts Paul

Kinshasa School helpen

• Kiwanis school Kinshasa:
    IBAN : BE17 7320 1623 4821
    BIC: CREGBEBB