Belgium-Luxembourg

NL
Bandeau Omnisportkamp
Kiwanis > Projecten > W-VL SPORTKAMP

W-VL SPORTKAMP

Een sport en bleef kamp voor kansarme kinderen, Divisies West-Vlaanderen. 

Voor veel jongeren is op vakantie gaan vanzelfsprekend, maar voor anderen is dit een ongekende luxe. 
En dit is nu waar Kiwanis voor staat: steun verlenen aan zij die het om de één of andere reden financieel of anders moeilijk hebben. Kiwanis is een serviceclub van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen en dat bijgebrachte geld uitgeven en ten dienste stellen van goede doelen voor kinderen. 
Na een traditie van 2 jaar gaan we vanaf 2019 op een iets andere leest verder.  Dit sport en beleef kamp wordt jaarlijks door Kiwanis Torhout Houtland voor de drie Westvlaamse divisies georganiseerd. En daar is architect Peter Lanszweert, samen met zijn commissie, de coördinator voor dit initiatief. 
Het is steeds een uitgekiende doe-vakantie voor kansarmere tieners van 8 t.e.m. 12 jaar, volledig gesponsord door Kiwanis met een waarde van 375 € per kind.  Het zit dan ook boordevol sport en spel, met een week overnachting in een mooie heuvelachtige en 
bosrijke omgeving.

Tijdens de week van 28 maart t.e.m. 01 april zullen zo’n 100 jongeren zich onder  begeleiding van 10 gekwalificeerde lesgevers en sportmonitoren ten volle kunnen uitleven in meerdere innovatieve sporten w.o. tchoukbal, bumball, wackitball, muurklimmen, spelkoffers, bmx, mountainbike, bosspellen, een kamp opbouwen ... 
Zij krijgen daarbij ook sociale begeleiding door 3 opvoeders uit de eigen regio. 
De omgeving van de kamplaats is rijk aan oorlogsherinneringen en in kleine groepjes  zullen een paar van deze landschapselementen bezocht worden.  Met een site waar nog vier Britse bunkers staan en een andere met gerestaureerde loopgraven wordt bewegend leren in de praktijk gebracht.
Er is voor de kinderen een heuse apotheose voorzien op de laatste dag, dan kunnen ze na een bezoek aan een ander oorlogsmomunent samen naar het pretpark Bellewaarde.
Bovenop deze vakantie met nieuwe vriendjes krijgen de kinderen ook een nieuwe sweater, een Kiwanis T-shirt, drinkbusjes, sokken, een sportzakje ! 
De betrokkenheid van de Kiwanis clubs West-Vlaanderen zal vanaf nu groter zijn omdat de kinderen rechtstreeks naar de locatie kunnen gebracht worden, zodat men ter plaatse de omgeving, de sfeer en de beleving kan opsnuiven.  Met een potje koffie is er 
voor hen ook een ontmoetingsmoment.  En op vrijdag zullen de kinderen ook vanaf de kampplaats met de Kiwanisleden terug (t)huiswaarts kunnen keren.
Op woensdag is er een bezoek aan de kinderen gepland van de Lt-Gouverneurs en de club-verantwoordelijken en kunnen we van hun vakantieplezier meegenieten.

De vrolijkheid, de speelsheid en de glimlach van die jongeren, dat is onbetaalbaar! 
Iedereen tevreden. Kiwanis kijkt al uit naar de volgende editie! 
Een kloppend hart voor kinderen.

Serving the children of the world, ook in eigen regio, dit is Kiwanis!

 

 

Kiwanis

© 2022 Kiwanis Belgium-Luxembourg
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook