Sint-Truiden Haspengouw

www.kiwanis.be
Hoeve Roosbeek

Doel

Naar school met een lege maag en een lege brooddoos….

Zoals al de andere kinderen haalde ook Seppe zijn brooddoos uit zijn boekentas. Op een moment dat de andere kinderen niet keken, deed hij zijn brooddoos open en vlug terug dicht. Zo merkten de anderen niet dat zijn brooddoos leeg was. Nu was het alsof hij geen honger had alhoewel hij wel degelijk honger had. Er was echter geen eten in huis om zijn brooddoos te kunnen vullen. De mama van Seppe had het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Seppe durfde ook niet aan zijn juffrouw vertellen dat hij geen eten bij had uit vrees dat de andere kinderen hem hierover zouden uitlachen. Het was ook niet de eerste keer dat zijn brooddoos leeg was….

De scholen worden elke dag meer en meer geconfronteerd met deze schrijnende situaties : kinderen met een lege brooddoos of een brooddoos met beschimmeld eten, kinderen met sandalen of een zomerjasje in putje winter, Ze proberen hieraan te verhelpen door deze kinderen zelf boterhammen of fruit te geven, door hen een warme jas of sokken te geven. Hiervoor ontvangen zij echter geen werkingsmiddelen en dienen ze toch de nodige middelen te vinden.
Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw wil als serviceclub met hun devies ‘Serving the children of the world’ aan de kleuter- en lagere scholen van onze stad de nodige financiële steun geven zodat zij ervoor kunnen zorgen dat de brooddozen gevuld worden en de kinderen niet met honger in de klas dienen te zitten.

Om deze financiële middelen te verwerven organiseert Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw de ‘Nacht van Kiwanis’. Door uw aanwezigheid en uw steun hopen wij zoveel mogelijk financiële middelen in te zamelen ten voordele van de kleuter- en lagere scholen van onze stad. De volledige opbrengst van deze ‘Nacht van Kiwanis’ gaat naar dit project.

Zorg jij er mee voor dat de brooddozen kunnen gevuld worden ?

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Sint-Truiden Haspengouw Kiwanis volgen:

Facebook