Sint-Truiden Haspengouw

www.kiwanis.be
Agenda
Kiwanis > Agenda

Agenda

Masereeltentoonstelling + diner

terug

Datum: 11 oktober 2022 18:30 t/m 11 oktober 2022 23:00

Locatie: Begijnhofkerk, De Gebrande Winning


11 oktober brengen we een bezoek aan de Begijnhofkerk te Sint-Truiden.  Een gids, Polly Vanmarsenille,  wacht ons op stipt om 18h.30.  De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Na dat uur vertrekken we naar de Gebrande Winning waar Raf Sainte ons zal verrassen met een 3 gangenmenu met aangepaste bieren.

Graag toch een woordje info over Frans Masereel : Frans Masereel (1889-1972) is één van de belangrijkste grafische kunstenaars uit de 20ste eeuw.  In zijn houtsneden gaf hij zijn eigen visie en zijn verzet tegenover de menselijke dwaasheden en het sociaal onrecht zoals het zich manifesteerde tijdens de twintigste eeuw.  Vijftig jaar na zijn overlijden is het dan ook een gepast moment voor deze expo van werken welke door zijn weduwe werden geschonken aan de provincie Limburg.

Terwijl Masereel houtsneden maakte met als doel zijn kunst te kunnen vermenigvuldigen gebruiken Caroline Coolen, Tom Liekens en Camille Dufour de techniek voor de creatie van uniek werk waarbij ze de houtsnede met structuurafdrukken, collage, performance en installatiekunst combineren tot nieuwe kunstvormen.


Documenten

Notulen: Openen
Kiwanis

© 2022 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Sint-Truiden Haspengouw Kiwanis volgen:

Facebook