Sint-Truiden Haspengouw

www.kiwanis.be
Nacht van Kiwanis
Kiwanis > Onze leden > In memoriam > Afscheidsspeech Herman Beirinckx

Afscheidsspeech Herman Beirinckx

Afscheidsspeech van Stefan Meekers ter gelegenheid van de uitvaartplechtigheid van Herman Beirinckx

Toen wij donderdagmorgen het overlijden vernamen van ons eminent seniorlid Herman Beirinckx, veroorzaakte dit een golf van emoties en ongeloof bij al onze leden.

Als voorzitter van KIWANIS Sint-Truiden Haspengouw wens ik namens alle leden en echtgenotes van onze serviceclub onze diepste gevoelens van medeleven over te brengen aan familieleden, vrienden en kennissen van Herman.

We zullen ons Herman in onze club blijven herinneren als stichtend lid, gewezen voorzitter, gewezen luitenant-gouverneur van divisie Limburg Haspengouw, 4 jaar secretaris, 2 jaar directeur, 7 jaar voorzitter van het feestcomité, 1 jaar voorzitter van het comité bingo en het sociale comité en 3 jaar voorzitter van het boekencomité.

Die boeken waren dan ook zijn passie binnen Kiwanis nadat hij in oktober 2004 seniorlid werd. Honderden, zelfs duizenden uren spendeerde hij op de zolder van het KCST om alle boeken te sorteren, die door onze club een tweede leven worden gegeven tijdens onze boekenbeurs. Het boekencomité verliest zijn grote bezieler en dit zal een immens gemis teweegbrengen.

Jarenlang verzorgde Herman de barbecue tijdens onze Willy Vannitsen Wielerklassieker. Ook hier speelde hij een prominente rol, die later door Jo werd overgenomen.

Ook zal Herman de geschiedenis ingaan als de man die zovele jaren de presentatie verzorgde van de bingo, waar hij op zijn typische kenmerkende manier steeds weer een ludiek accent kon toevoegen en het publiek op zijn hand wist te krijgen.

Maar daarbuiten was Herman vooral een man die iedereen graag zag, met het hart op de juiste plaats, die steeds klaarstond voor iedereen om het even waar of wanneer, steeds klaar voor een glimlach of een gesprek en steeds bereid om de handen uit de mouwen te steken.

Het was dan ook een evidentie voor ons als club om, ter gelegenheid van de viering van ons 40-jarig bestaan, amper een maand geleden op 9 september, als eerbetoon de prestigieuze Hixson award te kunnen overhandigen voor alle inspanningen die hij ooit voor onze club heeft gedaan. Het is een dramatische speling van het lot dat zijn overlijden dan zo kort erna moest volgen.

Kiwanis Haspengouw verliest met Herman een belangrijk lid. Hij bracht de clubliefde ook over op zijn familie, die al zovele jaren een grote staat van verdienste heeft binnen onze organisatie.

Wij wensen Jettie, de kinderen Nadine, Jo, Peter en Dominique, hun echtgenotes, de kleinkinderen en achterkleinkind bijzonder veel sterkte toe vanwege Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw. Wij zullen Herman nooit vergeten.

Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Sint-Truiden Haspengouw Kiwanis volgen:

Facebook