Bandeau Kinshasa
Kiwanis > Projecten > Kinshasa School

Kinshasa School

Laat ons aan 100 kinderen een kans geven

De opleiding is een van de essentiële behoeften van de kinderen.
Kiwanis is er zich van bewust door de meerdere projecten sinds jaren lang gepland in het kader van de Kiwanis Education Program (KEP).

In 2009is Kiwanis Belgium-Luxembourg met het Kiwanis School programma gestart met de steun van het Kiwanis International Fund in Indianapolis VSA.

Dit programma is bestemd voor benadeelde kinderen van Kinshasa, geboren in kans arme milieus, met zeer lage inkomsten en die, zonder hulp, van schoollopen en van alle persoonlijke redelijke ontwikkelingskansen beroofd zouden zijn.

Sinds het schooljaar 2011/2012, verzamelt Kiwanis de nodige fondsen voor de financiering van de schooljaren van 100 kinderen voor een bedrag van 227€ per kind/per jaar.

Daar de schooltijd door de Congolese staat zeer weinig ondersteunt word, dekken die giften de salarissen van de onderwijzers en van de begeleiding, de schoolbenodigdheden, de middagmalen en alle algemene kosten van een school.

De fondsen zijn doorgestuurd aan onze projectpartner, “SOS Kinderdorpen helpt de Wereld”, in Brussel gebaseerd, die de toezicht heeft over her beheer van de Congolese ploegen die ingericht werden bij de oprichting van de school in het kader van het SOS Kinderdorp van Kinshasa, ook in 2011 opgericht.

De acties van Kiwanis Belgium-Luxembourg zijn door het Kinshasa School Comité in werking gesteld. En hij verzamelt en stuurt aan de leden van Kiwanis, alle informaties door over de werking en de resultaten van het educatief project door, en dit door de bemiddeling van een periodieke nieuwsbrief. Om de laatste uitgave te raadplegen, klik hiernaast.

Mettertijd hebben wij kunnen vaststellen dat de school werkt, dat de slagingspercentages helemaal behoorlijk waren en dat de kwaliteit van het onderwijs van de SOS school van Kinshasa boven het pijl ligt van de regionale schattingen.

In medewerking met het Kinshasa School Comité, SOS Kinderdorpen helpt de Wereld en de Fondation Kiwanis Luxembourg voor de inwoners van Luxemburg, kunnen de private sponsors een fiscaal attest voor belastingvrijstelling ontvangen.

Het Kinshasa School Comité heeft als voorzitter Josy Glatigny, lid van KC Durbuy en werkt op basis van een 100% vrijwilligerswerk, zonder kosten. Het geheel van de giften zijn aan het project bestemd.

België: Kiwanis School Kinshasa
IBAN: BE17 7320 1623 4821 – BIC CREGBEBB Fiscaal attest voor alle gisten vanaf 40€

Groothertogdom Luxemburg: Fondation KIWANIS Luxembourg
IBAN LU58 0023 1479 8582 480 – BIC: BILLLULL