Bandeau Kinshasa
Kiwanis > Projecten > KINSHASA SCHOOL

KINSHASA SCHOOL

September 2020: back to school?

Zoals gewoonlijk willen we u vertellen dat voor Kinshasa School alles heel goed gaat, dat alle kinderen naar school gaan, goede resultaten hebben, dat onze fondsenwerving goed gaat en dat na 10 jaar ondersteuning van onze 100 kinderen, alles goed gaat.

Helaas, net als in het liedje voor « Madame la Marquise », is het nieuws niet zo goed.

In de eerste plaats werden de kinderen op school aan het eind van het afgelopen schooljaar van school gestuurd vanwege de maatregelen als gevolg van de pandemie. Net als bij ons. Tot dan toe waren werk en schoolresultaten goed zoals gewoonlijk, gelukkig maar, zoals gewoonlijk!

Het begin van het schooljaar 2020 zal daarentegen niet voor 4 oktober plaatsvinden.

Wat betreft het politieke engagement om de leerkrachten te betalen, is er helaas nog niets gebeurd.

De kinderen werden van school gestuurd en maakten kennis met het tuinieren.

Aan onze kant staat de fondsenwervingscampagne stil: de jaarlijkse limiet van € 25.000, om 100 kinderen naar school te laten gaan, zal dit jaar niet worden gehaald. We hebben alleen 19.274 € verzameld.

We zouden kunnen zeggen dat het niet zo erg is gezien de moeilijke omstandigheden van het moment, maar de feiten zijn er: voor de kinderen houdt de tijd niet op en hun behoefte aan onderwijs stopt ook niet....

Het grote verhaal van onze steun in de afgelopen tien jaar bereikt echter zijn grenzen.

We kunnen dus zeggen dat het schoolproject in Kinshasa een beetje in de tunnel ligt. Maar er is één positief punt: de kinderen in Kinshasa lijken veilig te zijn voor Covid 19 tot nu toe. Voor zover we uit de ontvangen informatie kunnen opmaken, wordt aangenomen dat de weinige gevallen die in Congo zijn gevonden, afkomstig zijn van mensen die naar het buitenland zijn gereisd. Laten we hopen dat dit zo doorgaat!

Veel dank aan de clubs en leden die de school in Kinshasa steunen, soms met grote loyaliteit.

Als u zich zorgen maakt over de benarde situatie van kinderen over de hele wereld die op straat zijn achtergelaten, verhandeld en verstoken van onderwijs, geef ons dan uw steun. De school in Kinshasa is een goede plek om dit te doen met een bereik dat u of uw club niet alleen kon bereiken!

Elke gift van een lid of club is welkom en steunt het vaandel van ons Kiwanis België-Luxemburgse district ten dienst van de kinderen van de wereld.

Hou het geloof!

Kiwanis school Kinshasa:
BE17 7320 1623 482
fiscaal attest voor elke storting vanaf 40€.

Kinshasa School helpen

Kiwanis school Kinshasa:
IBAN : BE17 7320 1623 4821
BIC: CREGBEBB
Fiscaal attest voor elke storting vanaf 40€

Grand Duché de Luxembourg :
Fondation  Kiwanis Luxembourg
LU88 1111 1970 0090 0000 - CCPLLULL
Communicatie: Kinshasa School
Fiscaal attest voor elke storting

Kinshasa School video

meer info, kijk de video