Belgium-Luxembourg

NL
Bandeau poupée
Kiwanis >  > Kiwanispop > K-Dolls in Luik

K-Dolls in Luik

Sfeerbeeld van de expo te Luik 

"Laat ons van de sneeuw houden, anders riskeren we ons poëtisch evenwicht te verliezen en ons menselijk lot te vergeten"  ( vrij vertaald uit het Frans )
Francis Bossus, La Forteresse

Op de vernissage van de tentoonstelling K-Dolls in Luik waren veel kunstenaars, kiwaniërs, sponsors…. aanwezig. Er waren echter weinig dichters; ze durfden het slechte weer niet trotseren.

De sneeuwstorm duurde echter gelukkig maar enkele uren, zodat de gangen van de galerij Belle-Ile snel hun gewone bedrijvigheid herwonnen.

De tentoonstelling van 20 grote poppen van meer dan 2,40 m groot en 36 kleine poppen van 35 cm, versierd door professionele en amateurkunstenaars, zorgden voor een UITZONDERLIJKE drukte in deze Luikse galerij.

Een publiek van kenners en nieuwsgierige slenteraars ontdekten onze poppen. Het doel dat we nastreefden met de tentoonstelling en met Kiwanis was bereikt. We kregen zoveel hartverwarmende reacties!

 
  Ook de kleintjes zorgden voor de nodige animatie in de galerij : ze versierden meer dan 200 katoenen popjes.
Kleuterklassen van de school ‘la Providence’ van Verviers maakten er zelfs een schoolproject van.

Een tweede sterk moment van deze week was de afsluiting met de veiling van de kleine poppen. Het was een echte overrompeling, met veel telefonische oproepen en potentiële kopers, op de loer voor ieder nieuw bod. . Om17u was het afgelopen en kregen we een warm applaus van de nieuwe gelukkige eigenaars van de 30 verkochte poppen.

Een andere belangrijke fase van deze tentoonstelling was de veiling van de grote poppen, die plaatsvond in een brasserie van de galerij. Er waren maar weinig kopers, maar toch werden drie poppen verkocht. Dank je wel!

De tentoonstelling werd op zondagmorgen vakkundig afgebroken door een ploeg, die achteraf tevreden terugkeek op het geleverde werk. Dit was de voorlaatste etappe van het Kiwanisavontuur. Ze eindigde op dinsdag met het transport van de poppen naar Hasselt, waar in mei de volgende tentoonstelling zal plaatsvinden.

 

De initiatiefnemers van Hasselt kunnen gerust zijn. Ik veronderstel dat er dan geen sneeuw zal liggen en de dichters naar de vernissage zullen komen!

K-Dolls Kiwanis symbiose

K-Dolls Kiwanis symbiose

De tentoonstelling van de Kiwanispoppen in de galerij Belle-Ile, staat aan de wieg van een artistiek project in de kleuterklassen van l’école  de la Providence de Verviers.

Bovenop een boekje dat hun uitstap zal verhalen, is een bezoek gepland aan het bedrijf Resitec Productions, dat instond voor de fabricage van de kleine polyester poppen. Nadien zullen ze met de opgedane kennis, zelf popjes vervaardigen met plaaster en andere verzamelde materialen. Het resultaat zal u dan kunnen komen ontdekken tijdens hun eigen tentoonstelling in school.

Een leerrijke dag vol van ontdekkingen!

Ontdek het verhaal van deze prachtige dag

K-Dolls in Luik: de foto's

Kiwanis Belgium-Luxembourg

© 2019 Kiwanis Belgium-Luxembourg
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook