Kiwanis > Kiwanis > Wijnoogst 2018

Wijnoogst 2018

De jaargang 2017-2018 van het Kiwanis District België-Luxemburg is geoogst.

Wat betreft de omvang van de wijnoogst, onthoudt de voornaamste elementen :

• Het sociaal rapport werd voor de eerste keer opgesteld;
  • De nieuwe functie van vice-gouverneur, voor een betere voorbereiding, werd
  • aangenomen;
  • Het europese sociale project Happy Child werd in het District geïntroduceerd;
  • Elke club heeft een beachvlag «Kiwanis Welcome» ontvangen;
  • Voor het Congres werd een nieuwe formule getest.

Wat de kwaliteit betreft is de situatie zeer goed, zelfs uitzonderlijk.

Het sociaal rapport heeft aangetoond dat de de clubs samen over het jaar 2016-2017 niet minder dan 3.050.000 Euros hebben ingezameld en niet minder dan 130.000 uren vrijwilligerswerk hebben gepresteerd ten gunste van de kansarme Kinderen.

Voor het nieuwe europese project Happy Child heeft ons District zich van meetafaan op het europese podium gehesen, op de tweede plaats inzake ingezamelde fondsen.

Wat betreft ledenaantal hebben wij hier en daar een club verloren en enkele leden maar deze verliezen werden meer dan gecompenseerd door nieuwelingen en niet minder dan 4 nieuwe clubs.

Zoals Wall Street ontsnapt ons District aan de crisis met een hoogste notering en in progressie !

Welke zal de evolutie zijn van de Cru?

Zijn toekomst , beste vrienden, ligt in uw handen.

Blijf u inzetten voor het dienstbetoon aan de Kinderen van de Wereld in uw clubs, spreek over Kiwanis in uw omgeving, wordt peter van een nieuw lid, gebruik de beachvlag «Welcome» bij events van uw club.

U zal ook het speciale magazine «sociale actie» ontvangen. Het verdient meer dan een plaats in uw stapel magazines: verspreid het in uw gemeente, in de wachtzaal van uw geneesheer…

Uw team District 2017-2018 en zijn Gouverneur Josy zeggen u nu «dank u», goede vaart aan het nieuwe team en bye bye !

Josy Glatigny
Gouverneur Belgium-Luxembourg 2017-2018