Bandeau gouverneur
Kiwanis > Over Kiwanis > Het woord van de Gouverneur 12/2016

Het woord van de Gouverneur 12/2016

Beste kiwanisvrienden,

Als u deze woorden leest, is het nieuwe Kiwanisjaar al enkele weken oud. Zelf ben ik er alleszins enthousiast aan begonnen. Het belooft een druk jaar te worden maar met de welgemeende steun van mijn collega’s in het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur gaat het beslist een mooi jaar worden.

Dat vergt wel een prima communicatie en daarin spelen de Luitenant-Gouverneurs een cruciale rol. Zij zijn immers de onvervangbare schakel tussen het district en de clubs/leden. Zonder hun informatie kan ik onmogelijk de juiste beslissingen nemen dan wel voorstellen. Voor hen is het absoluut noodzakelijk frequent contact te hebben met de clubs en daarvoor zijn bezoeken aan die clubs absoluut nnoodzakelijk.

Voor deze communicatie is ook ons magazine een onmisbaar hulpmiddel. Wij hebben besloten het eerste nummer van het jaar op dezelfde manier te verspreiden. Wij zullen onderzoeken hoe hoog het percentage lezers van de digitale en de gedrukte versie is. Daarna zullen we besluiten hoe verder te gaan.

Belangrijke items in die communicatie – en wie mij kent zal niet verwonderd zijn – zijn ongetwijfeld het opvoeren van het ledenaantal, vooral dan van het aantal vrouwelijke leden, het stimuleren van de verjonging en last but not least het bevorderen van de vriendschap tussen de leden – op alle niveaus. Immers, als wij onze drie fff’s (fun, friendship en fundraising) willen realiseren, zijn dat geweldige hulpmiddelen. Zij moeten het mogelijk maken

“serving the children of the world”

realiteit te doen worden.

Ik twijfel er niet aan dat wij dit jaar daaraan een grote bijdrage zullen leveren. Samen moet en zal dat lukken. Ik ben er zeker van.

Marie-Paule Bollen
Governor 2016-2017