Gent Gravensteen v.z.w.

www.kiwanis.be
Kiwanis > Champagne actie

Champagne actie

Een buitenkansje voor de ware liefhebbers van deze goddelijke drank. Het was in Hautvillers dat Dom Pérignon in 1714 de champagnedrank tot leven bracht. Vandaar de onderliggende naam van het dorp Hautvillers: “le berceau du champagne” (de wieg van de champagne). Champagneaktie Kiwanis Gent GravensteenDe geïnteresseerde liefhebber kan vandaag de kerk en de begraafplaats van de abt bezoeken en zodoende zijn kennis verrijken. Het dorpje ligt op een boogscheut van Epernay op de weg naar Reims.

De familie Louis Nicaise verbouwt reeds sedert drie generaties lang de wijngaard van 8 hectaren groot. Wegens de uitmuntende ligging van de wijngaarden, zijnde de hellingsgraad en de oriëntatie tegenover de zon, zijn de druiven van Hautvillers van uitmuntende kwaliteit. Zij hebben van nature een hogere alcoholgraad dan de druiven uit de rest van de streek, waardoor minder suiker dient te worden toegevoegd en zodoende een natuurlijker product ontstaat. Slechts één van de wereldvermaarde champagnehuizen kan zich tot dit exclusieve kransje rekenen, met name Moët et Chandon. Het merendeel van de gronden van Hautvillers bevindt zich in handen van familiale kleine ondernemingen.

De "Brut reserve Louise Nicaise"  wordt gewonnen uit een samenvoeging van drie druivenoorten, 1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay en 1/3 Pinot Meunier. De champagne wordt pas verkocht na 3 jaar rijping in de kelders van de familie. Dit vertaalt zich, mede door de jarenlange vakkennis van de familie Louis Nicaise, in een bijzondere smaakvolle en hoog kwalitatieve champagne.

Kiwanis club Gent Gravensteen biedt u in primeur en exclusief de gelegenheid deze uitmuntende champagne, met een rijk verleden, aan te kopen ten voordele van de sociale acties van de club : klik hier voor meer =>

Aanmelden voor leden:

Gebruikersnaam: