Gent Golden Prinsenhof

www.kiwanis.be
Kiwanispop
Kiwanis > Wij steunen... > Kiwanis Happy Child

Kiwanis Happy Child

Kiwanis International-European Federation (KI-EF) steunt een project van SOS Kinderdorpen:

Ontheemde kinderen en families opvangen in Syrië

Duizenden kinderen in Syrië moesten op de vlucht voor het geweld en raakten in de chaos hun ouders kwijt. Die kinderen vangt SOS Kinderdorpen op en herenigt ze met hun familie.

 • 150 kinderen  per jaar vinden een veilige schuilplaats en worden herenigd met familie
 • 2500 kinderen  kunnen, weg van de oorlog, leren en spelen in de SOS Kindvriendelijke ruimte
 • 48 geëngageerde werknemers en vrijwilligers zorgen voor de opvang en begeleiding van de kinderen
 • 600 kinderen  kunnen naar school in formeel of informeel onderwijs

   “Veel kinderen zagen dingen gebeuren die geen mens zou mogen meemaken”

  Een veilige schuilplaats

  SOS vangt in het westen van Syrië (Tartous) 150 kinderen op die hun thuis moesten ontvluchten en zo hun ouders of familie kwijt raakten. Overdag is er ook een kindvriendelijke ruimte, waar 2.500 kwetsbare kinderen terecht kunnen.

  We bieden hen een veilige schuilplaats, waar ze beschermd zijn tegen de risico’s van een leven op straat. We zorgen dat ze kunnen eten en drinken, dat ze naar school gaan en dat ze naar de dokter kunnen als ze ziek zijn.

  Herenigen met familie

  Tegelijkertijd gaan we op zoek naar de ouders of familie van de kinderen. We willen hen zo snel mogelijk opnieuw samen brengen. Is die familie niet sterk genoeg om goed voor de kinderen te zorgen, dan gaan we die ondersteunen. Zodat de kinderen zeker goed terecht komen.

  Voor kinderen die geen familie meer hebben, zoeken we een oplossing op lange termijn. Zodat ze toch opgroeien in een warme thuis. De twee kinderdorpen van SOS in Syrië zijn daarbij een optie.

  Omgaan met trauma’s

  Veel kinderen op de vlucht zagen dingen gebeuren die geen mens zou mogen meemaken. De psychosociale begeleiding van kinderen krijgt daarom een belangrijke plaats.

  Dat kan via individuele therapie. Maar we helpen kinderen ook spelenderwijs en in groep omgaan met de dagelijkse realiteit in Syrië.

Kiwanis

© 2024 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook