Gent Golden Prinsenhof

www.kiwanis.be
een gelukkige stichtend voorzitter
Kiwanis > Charterplechtigheid

Charterplechtigheid

 

EERSTE “GOLDEN” KIWANISCLUB
IN OOST-VLAANDEREN CHARTERT

 

 28 OKTOBER 2017. Kiwanisclub Gent Golden Prinsenhof krijgt vandaag zijn CHARTER overhandigd als eerste GOLDEN club in Oost-Vlaanderen. 

Een hele gebeurtenis voor een club die begin 2017 opgericht werd door een eminent lid van onze eerste peterclub Kiwanis Gent Artevelde, Luc Joos. 

Niet enkel omdat deze club een notoir stichtend voorzitter heeft, maar omdat deze club reeds 19 stichtende leden telt bij de charteroverhandiging is er reden tot fierheid. 

Het is waarschijnlijk één van de redenen waarom zoveel prominente figuren uit de Kiwanisfamilie aanwezig waren op deze feestelijke gebeurtenis. 

Gouverneur Josy Glatigny, past gouverneur Marie-Paule Bollen, past Luitenant Gouverneur divisie Oost Vlaanderen Thierry Willems, Luitenant Gouverneur divisie Oost Vlaanderen Boudewijn Van De Steene (uit eigen rangen) en de voorzitters van de peterclubs Kiwanis Gent Artevelde en Kiwanis Damme Uilenspiegel. Dit om er maar enkelen te noemen. 

Verder waren er tal van Oost- en Westvlaamse clubs vertegenwoordigd wat enorm geapprecieerd werd door de leden van deze nieuwe Kiwanis formatie. 

Een heuglijke dag welke gevierd werd in een voornaam decor “Het Pand”, historisch monument in Gent , dat werd uitgekozen om de feestelijkheden in te zetten. 

Een volle zaal genoot en straalde de belangrijkheid van deze charteroverhandiging uit. En zéér gewaardeerd en goed georganiseerd scenario gaf de nodige luister aan het gebeuren. Er werd gelachen, er werd geapplaudisseerd, er werden speldjes en bloemen uitgereikt, maar er werd vooral intens geluisterd naar wat de verschillende sprekers naar voor brachten. 

Ook werd er een prachtige brochure meegegeven aan de deelnemers. Een mooie herinnering met veel informatie. Luc had samen met zijn ploeg aan alles gedacht en mag tevreden terugblikken op het resultaat dat werd neergezet. Proficiat ! 

Na de academische zitting volgde een mooie receptie waarbij nog volop nagekeuveld werd en waar de banden in de Kiwanisfamilie nauwer werden aangehaald. 

Later op de avond werd de dag afgesloten met een grandioos diner in het restaurant Domestica, eveneens gelegen in Onderbergen op korte afstand van Het Pand. 

Niets anders dan tevreden mensen die met genoegen kunnen terugdenken aan een fantastische dag uit de geschiedenis van deze jonge Gentse “KIWANIS GENT GOLDEN PRINSENHOF” club.

Etienne Montyne

 

Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook