Bandeau Eliminate
Kiwanis > Projecten > Eliminate

Kiwanis en UNICEF tegen Tetanus

In 2010 zijn wij, Kiwaniërs, van start gegaan met het Eliminate-project. Een project dat een positieve verandering betekent voor jonge moeders en hun pasgeboren baby’s.

Vandaag constateren we dat het Eliminate-project werkt! Wereldwijd hebben Kiwaniërs het Eliminate-project ter harte genomen en zijn we er in geslaagd reeds heel wat gelden in te zamelen ter financiering van de door UNICEF georganiseerde vaccinatiecampagnes bij jonge vrouwen en hun pasgeboren baby’s. Sinds wij, Kiwaniërs, onze schouders onder het project hebben gezet zijn 17 landen MNT-vrij (MNT : Maternale en Neonatale Tetanus) verklaard. Een land wordt MNT-vrij verklaard zodra er minder dan 1 (één) tetanusbesmetting wordt vastgesteld per 1.000 levend geboren baby’s. Er zijn nog 21 landen te gaan. Op de site www.TheEliminateProject.org kan iedereen dit zelf en in zijn moedertaal (rechtsboven de gewenste taal aanklikken) van dag tot dag opvolgen.

Bij de aanvang van de campagne in 2010 is berekend dat er 474,20 USdollar per actief Kiwanislid wereldwijd nodig is opdat de wereld MNT-vrij zou kunnen worden. Daarmee redden, beschermen we minimaal 264 levens per Kiwanislid !

Ons district heeft zich geëngageerd om haar deel te doen en 1.950.000,- USDollar in te zamelen en dus minimaal 1.083.333 levens te redden/ te beschermen.

Momenteel hebben we reeds ongeveer 1.200.000,- USD ingezameld. Ongeveer 90% van alle Belgische en Luxemburgse clubs nemen deel. Waarvoor hartelijk dank. We streven naar een 100% participatie.

Indien alle clubs van ons district de komende 4 jaar ELIMINATE verder steunen zoals we in het verleden hebben gedaan zullen wij onze district-belofte kunnen waar maken.

Er zijn verschillende manieren waarop men kan deelnemen :Clubgiften, bedrijfsgiften en individuele giften.

Voor België :

1. clubgiften en bedrijfsgiften dienen gestort te worden op het volgend rekeningnummer :
    Kiwanis International Foundation, Gent
    Rek.nr.: BE62 4495 6600 3161
    BIC : KREDBEBB
    Mededeling : ELIMINATE, naam van de club of naam van het bedrijf
  2. individuele giften en men wenst een fiscaal attest, vanaf € 40,- dient men op volgende rekening te storten :
    UNICEF Belgium
    Rek.nr.: BE31 0000 0000 5555
    Mededeling : ELIMINATE 3761, naam van de verwante

Voor Groot Hertogdom Luxemburg :

Alle giften dienen op dezelfde rekening te worden gestort :
Foundation Kiwanis Luxembourg
Rek.nr.: LU58 0023 1479 8582 4800
Mededeling : ELIMINATE, naam van de club, bedrijf, persoon

Dit is jouw kans. Laat jouw hart spreken. Nu is de tijd gekomen. Dit is ons moment om de wereld te veranderen. De geschiedenis staat ons op te wachten. De tijd niet !

Samen zullen we MNT beteugelen, ons motto indachtig “Serving the children of the World”
Guido De Bie

Indien jullie bijkomende informatie wensen kunnen jullie steeds een beroep doen op ons Eliminate-team:
Districtcoördinator : Guido De Bie (KC Gent Gravensteen)
Coördinator Regio 1 : Guido De Bie (KC Gent Gravensteen)
Coördinator Regio 2 : Dominique Swerts (KC Huy)
Coördinator Groot Hertogdom Luxemburg : Jos Scholtes (KC Eisleck)

Multi-divisiecoördinatoren Regio 1 :

• West-Vlaanderen Noord, West en Zuid : René Claeys (KC Roeselaere Rodenbach)
  • Vlaams Brabant Oost en West : Martine Duchateau (KC Tienen Primus Inter Pares)
  • Antwerpen, Limburg Haspengouw en Kempen : Carmen Ramaekers (KC Hasselt Heilewigis)
  • Oost-Vlaanderen Centrum en Rand : Guido De Bie (KC Gent Gravensteen)

Lead and Major Gifts : -
Regio Coördonator Europe 3 : Martin Poesen

Vice-Chairman Europe : Filip Delanote (KC Torhout Houtland)

De campagne tegen kindersterfte in een nutshell

Momenteel hebben we reeds ongeveer 1.200.000,- USD ingezameld. Ongeveer 90% van alle Belgische en Luxemburgse clubs nemen deel. Waarvoor hartelijk dank. We streven naar een 100% participatie.