Kiwanis > Commissies > Sponsored Nations > Czech Republic / Slovakia

Czech Republic / Slovakia

District in oprichting:
Czech Republic and Slovak Republic

Ons District in Oprichting (DIPF) telt 200 leden, verdeeld over 18 clubs en 3 Divisies: Tsjechië, Moravië en Slowakije. De Divisie Tsjechië telt 10 clubs, Moravië bestaat uit 4 clubs en Slowakije heeft er ook 4.

De eerste club van ons District werd opgericht in 1990 in Bratislava maar heeft gedurende enkele jaren solo gefunctioneerd.
Onze oudste actieve club is KC Kosice die in 1992 de charter ontving. Momenteel telt deze gemengde club 31 leden.
De recentste club is KC Golden Prague die de charter ontving in 2015.

Het bureau van de DIPF vergadert zesmaal per jaar.

The Czech Republic and Slovak Republic board

Voor dit Kiwanisjaar is het bureau als volgt samengesteld:

• Stepanka Neuschlova, Gouverneur /Coördinator
  • Lubomir Rulisek, Gouverneur/ Coördinator Elect
  • .Jan Radon, Past Gouverneur/ Coördinator
  • Simona Hradilova, Secretaris
  • Michal Straka, Penningmeester
  • Lenka Janatova, Lt-Gouverneur Divisie Bohemen/Tsjekië
  • Eva Pastuskova, Lt-Gouverneur Divisie Moravië
  • Ladislav Hrivko, Lt-Gouverneur Divisie Slovakije

Eliminate

DIPF Tsjechië en Slowakije hebben aan dit project deelgenomen vanaf het begin. Alle Kiwanisclubs hebben zich gezamenlijk achter dit project geschaard met 100% deelname. Wij zijn er fier op dat ons District de doelstelling bereikt heeft om tweemaal 15 000 US $ in te zamelen. Dit betekent dat deze bijdrage die meer dan 30 000 US $ bedroeg ongeveer 17 050 levens gered heeft. Het dient gezegd dat KC Kosice zich als “Model Club” gepresenteerd heeft tijdens de “Conventie van Bergen”. Actueel is deze club KC Kosice Gold Club geworden. Filip Delanote heeft in ons District promotie gemaakt rond het project Eliminate en wij kunnen dus stellen dat hij ook deel heeft in het bekomen resultaat.

Dit is dus ook een zeer goed voorbeeld van de samenwerking tussen de Districten BE/LUX en DIPF TSJECHIË/SLOWAKIJE. U hebt ons het project Eliminate leren kennen en ons aangemoedigd in onze doelstellingen.

Belangrijkste principes

Ons belangrijkste project is de Kiwanispop. KC Usti & Labem is de trekkende club voor dit project. Dit jaar vieren we de 15de verjaardag van de Kiwanispop.

De Kiwanispop is ons vlaggenschip. Het is ook daarom dat alle clubs van ons District deze verjaardag gevierd hebben op 23 november 2015. Op die dag hebben bijna alle clubs van ons District Kiwanispoppen overhandigd aan gehospitaliseerde kinderen en werd het evenement gepresenteerd in de Tsjechische en Slowaakse media (kranten en tv).

Marek Ztraceny (bekende zanger of we kunnen zeggen een “beroemdheid”) is tijdens de Conventie van Melnik in 2015 ambassadeur geworden van de Kiwanispop voor de komende 3 jaar. De Kiwanisclubs zullen tijdens de komende 3 jaar tentoonstellingen van de Kiwanispoppen organiseren. Dit zijn Kiwanispoppen die versierd zijn door bekende mensen uit Tsjechië en Slowakije.

De meeste clubs hebben ook andere projecten. Ze allemaal opnoemen zou meerdere bladzijden vullen. Wij geven jullie hiervan dus een klein overzicht.

KC Cesky Krumlov organiseert een “dag zonder hindernissen” met andersvaliden. (Dit stelt mensen met allerlei handicaps in staat het bekend kasteel Cesky Krumlov te bezoeken).

KC Kosice en KC Presov ondersteunen een groot sociaal project: DORKA.

Het District BE/LUX steunt onze projecten en voorziet ons van sponsoring zodat wij de promotie van Kiwanis in Tsjechië en Slowakije kunnen financieren en ook materiaal aan de clubs kunnen geven (roll ups, vlaggen, brochures, posters, ...) om de zichtbaarheid van Kiwanis te verzekeren.

DIPF CONVENTIE

Wij organiseren onze volgende Conventie in Praag van 20 tot 22 mei 2016 en zouden het op prijs stellen mocht een grote delegatie van het District België-Luxemburg hieraan deelnemen. Kiwaniërs uit gans uw District zijn van harte welkom.

Partnerschap met clubs uit BE/LUX

Een mooi voorbeeld!!!
Kiwanis Londerzeel
Bedankt Paul Vandenbempt, voorzitter van KC Londerzeel in 2011. Zes leden van ons District werden uitgenodigd voor een receptie in de Belgische ambassade en een privé maaltijd in het kasteel van Praag (in een plaats die verboden is voor het grote publiek).

Stepanka Neuschlova
Gouverneur