Kiwanis > Projecten > Covid-19: Kiwanis mobiliseert!

Covid-19: Kiwanis mobiliseert!

Het coronavirus houdt ons niet tegen!

Om de acties van de clubs in Regio 2 te bekijken: klik hier

Alle informatie is beschikbaar op onze Facebook-pagina

KC Kasterlee Noord-Zuid : We hebben de voorbije weken wel een mooie actie gedaan rond ontbrekende laptops in de scholen van Kasterlee. In totaal hebben we 18 laptops kunnen schenken aan twee scholen in Kasterlee.

KC Lanaken LaLinna

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen, ook bij Kiwanis Lalinna… Waar wij normaal gezien ten dienste staan van hulpbehoevende kinderen willen we nu ook ruimer een helpende hand reiken. De zoektocht naar (geschikte) mondmaskers is tegenwoordig niet evident. Maar dankzij ons netwerk en goede samenwerking kunnen ook wij een bijdrage leveren. Enerzijds konden we voor de lokale woonzorgcentra in Lanaken een mooi pakket met wegwerpmaskers laten bezorgen. Graag willen we alle zorgverleners op die manier een hart onder de riem steken en onze welgemeende dankjewel uitdrukken. Dankzij de samenwerking met Magic Design BV kunnen we anderzijds ook enkele organisaties een pakket wasbare mondmaskers schenken. Zowel voor Huize Sint Augustinus, het lokale initiatief Zonder Honger naar Bed als voor het Rode Kruis opvangcentrum kon onze club een bijdrage van herbruikbare mondmaskers leveren. Ook hier zal het dragen van mondmaskers een belangrijk onderdeel gaan vormen in de dagelijkse werking met kwetsbare kinderen en hun gezinnen. We wensen alle organisaties en diensten veel goede moed in deze bizarre tijden.

KC Young Professionals Ieper schenkt cadeaupakketten aan kansarme kinderen

KC Zonhoven Sonuwe

Vandaag kon Kiwanis Zonhoven met de hulp van Colruyt Zonhoven aan meer dan 100 gezinnen chocolade bedelen via de voedselbedeling van St-Vincentius Zonhoven. We maakte meer dan 100 pakketjes voor deze voedselbeding. We zijn enorm trots dat Colruyt Zonhoven dit project wilde steunen. We gaan dus vandaag enkele vrolijke gezichten zien in Zonhoven.

KC Young Professionals Diksmuide

Ondertussen hebben we al heel wat van onze mondmaskers kunnen bedelen! Gisteren mochten onder andere Kinderdagverblijf Prutske en familiezorg diksmuide een paar honderd maskers in ontvangst nemen.

En nog veel meer, klik hier

COVID-19 - Wat doen we

Samen kunnen we dingen aan, die alleen niet haalbaar zijn

Meer dan 350 laptop

Het initiatief wil leerlingen die thuis niet over een PC beschikken ondersteunen zodat ook zij volwaardig online lessen kunnen volgen.

Meer dan 50.000 €

Om ziekenhuizen te helpen

Meer dan 20.000 mondmaskers

Om ter bescherming van het ziekenhuispersoneel